« Terug naar het overzicht

Kwart van jonge huizenkopers ziet af van voorbehoud van financiering

Geplaatst op: 27 september 2022

De spanning op de woningmarkt maakt dat Nederlandse huizenkopers belangrijke beslissingen overhaast nemen of eerder achterwege laten. Dat blijkt uit een representatief onderzoek.  Bijna een kwart van de jonge huizenkopers geeft aan in de huidige situatie eerder een handtekening te zetten onder het koopcontract, zonder dat eerst goed te lezen. Niet alleen controleren aanstaande kopers het koopcontract in mindere mate, zij blijken door de spanningen op de woningmarkt ook vaak af te zien van voorbehoud van financiering. Meer dan een kwart van de ondervraagden geeft aan dat dit op dit moment het geval is.

Ook vaak geen bouwkundige keuring

Hetzelfde geldt voor de bouwkundige keuring, zo wijst het onderzoek uit. Bijna een kwart geeft aan dat de huidige situatie op de woningmarkt ervoor zorgt dat zij geen bouwkundige keuring laten uitvoeren.

De verkopende partij stelt vaak een vragenlijst in over de staat van de woning. Neem die vragenlijst goed door, en doe navraag bij de verkoopmakelaar wanneer bepaalde antwoorden in de vragenlijst onduidelijk zijn. Is er geen vragenlijst over de staat van de woning aanwezig, vraag daar dan alsnog om. Laat je hypotheekadviseur ook naar de datums kijken die te maken hebben met de overdracht, de ontbindende voorwaarden en het stellen van een bankgarantie of het storten van de waarborgsom.

Vragen?

Neem contact op met De Hypotheekfabriek.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu