« Terug naar het overzicht

Krapte neem verder toe

Geplaatst op: 12 november 2020

Funda waagt zich aan voorspellen woningmarkt: krapte neemt verder toe.

Huizensite Funda komt vanaf vandaag elke maand met een prognose van wat er op de woningmarkt gaat gebeuren. De markt wordt nog krapper.

Bezoekers kunnen de Funda Index raadplegen om zichzelf te informeren over de ontwikkeling op de woningmarkt. Woningzoekenden weten beter wat ze kunnen verwachten en huizenbezitters hoe kun kansen liggen op een snelle verkoop, is het idee.

De eerste publicatie onderstreept het beeld van een huizenmarkt die voorlopig niet of nauwelijks wordt beïnvloed door de coronacrisis. Consumenten zijn sinds september nog actiever op zoek naar een woning. Ook de groep die van plan is om een nieuwe woning te kopen wordt steeds groter. Daar staat tegenover dat het aantal mensen dat een huis wil verkopen, daalt. Bovendien willen steeds meer mensen liever eerst een nieuw huis kopen, voordat zij hun oude woning verkopen. De spanning op de huidige woningmarkt neemt dus verder toe, concludeert Funda.

Funda heeft 5 miljoen bezoekers per maand en hebben dus al vroeg een indicatie van de veranderingen in het sentiment. Dat voorspellingen meestal niet uitkomen weten economen inmiddels wel. De deskundigen van de banken hadden kort na de eerste coronagolf verwacht dat dit jaar de huizenmarkt zou afkoelen, maar die verwachting is niet uitgekomen. Het is alleen maar drukker geworden aldus De Hypotheekfabriek. Het woningtekort blijft de belangrijkste rol hebben en dat tekort is niet zomaar weg.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu