« Terug naar het overzicht

Koopwoning in trek bij jongeren

Geplaatst op: 7 juli 2017

Koopwoning in trek bij jongeren.

Steeds meer jongeren kiezen voor een koopwoning in plaats van een huurwoning als eerste eigen stek. De grootste stijging is buiten de Randstad waar starterswoningen beter betaalbaar zijn.

De jongvolwassenen waren tot voor kort een relatief kleine doelgroep, maar nemen een steeds grotere plaats in op de startersmarkt.

Opvallende stijging

De stijging bij de jonge starters is opvallend, omdat het aandeel starters op de woningmarkt in zijn totaliteit daalt. Dit komt door de stijgende huizenprijzen en de krapte op de woningmarkt, vooral in de grote steden.

Hulp van ouders

Het gemiddeld hypotheekbedrag van de jonge starter ligt rond de € 155.000. Van deze groep sluit ongeveer 90% een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af, zodat zij kunnen profiteren van de voordelen die NHG biedt. De opmars van jonge starters wordt volgens De Hypotheekfabriek mede bepaald door de financiële hulp die zij krijgen van ouders, bijvoorbeeld in de vorm van een schenking, of doordat zij zelf spaargeld inbrengen in de hypotheek.

Advieskeuze

Opvallend is dat jongeren de weg naar online advies, advies op afstand en de advies en bemiddelingsconsepten zoals De Hypotheekfabriek hanteert, goed weten te vinden. Jongeren kiezen bewust voor de toegevoegde waarde die een adviseur kan bieden in plaats van de execution- only concepten waarbij de klant alles zelf moet uitzoeken.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu