« Terug naar het overzicht

Knab wil bankzaken anders aanpakken

Geplaatst op: 21 september 2012

Nederland is een nieuwe bank rijker: Knab. Oprichter en directeur René Frijters (onder meer oprichter Alex) gelooft dat de bankenwereld er over vijf jaar compleet anders uitziet. “Bij de meeste banken staan de eigen producten en voorwaarden voorop en niet de belangen van de klant.” Frijters wil de zaken omdraaien: “De bank is er voor de klant en niet andersom. Dit uitgangspunt zie je in alles terug, om te beginnen in onze naam. Bank, maar dan andersom, met de K van klant voorop.” Aegon draagt de volledige investering van de nieuwe bank.

Knab biedt haar diensten vanaf vandaag aan via de website en een mobiele app. Klanten kunnen “binnen twee minuten” klant worden. Zo presenteert de bank alle financiën van een klant – ook als die zijn ondergebracht bij een andere bank dan Knab – in één financieel dashboard. Vanuit dit totaaloverzicht kunnen klanten voor het eerst zelf hun eigen financieel plan maken. “Knab maakt de bank persoonlijk relevant”, aldus Frijters. “Onze klanten krijgen van ons alerts die specifiek op hun situatie van toepassing zijn. Zodat je niet onnodig rood hoeft te staan, maar ook ontvang je bijvoorbeeld een alert als je persoonlijk voordeel kunt behalen, door fiscale regelingen die voor jouw situatie gelden. Daarnaast ontvangen onze klanten natuurlijk gewoon rente op hun betaalrekening.”

Voor de complete dienstverlening van Knab betalen klanten 15 euro per maand. Klanten betalen expliciet voor financieel advies als ze hierop een beroep willen doen. “We hebben er bewust voor gekozen geen eigen verkoopadviseurs in dienst te nemen, maar werken samen met onafhankelijke financieel experts. Zij zijn door ons gecontroleerd op kwaliteit en klanten kunnen ook nog een rating aan hen toekennen”, aldus Frijters.

De dienstverlening bestaat voorlopig uit wereldwijd betalen, contant geld opnemen, uiteenlopende spaarproducten, een digitaal kasboek en vermogensbeheer, een financieel dashboard, financiële planning, alerts en mobiel bankieren. Het aantal producten van Knab wordt in de nabije toekomst uitgebreid.

Aegon draagt de volledige investering van Knab. Aegon kan via de nieuwe bank de eigen hypotheken financieren. Bovendien had Aegon nog niet de beschikking over betaalrekeningen.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu