« Terug naar het overzicht

Is advies een kostenpost?

Geplaatst op: 25 augustus 2017

Op het New Financial Forum dat financieel staat geschreven dat advies vaak volkomen ten onrechte wordt bestempeld als een kostenpost. De schrijver van het artikel citeert uit een recent artikel van de Consumentenbond: “Van alle onderzochte geldverstrekkers stellen RegioBank en SNS het inwinnen van advies het vaakst verplicht, met hoge kosten tot gevolg.” Door financieel advies als een kostenpost weg te zetten, bewijst de Consumentenbond haar leden een slechte dienst. Want de waarde van financieel advies wordt daarmee onterecht ontkracht, terwijl financieel advies echt beter verdient.

Het wordt de hoogste tijd om er juist op te wijzen dat financieel advies waarde heeft.

Elke financieel adviseur zal het eens zijn met de stelling dat financieel advies veel waarde heeft. “Om de waarde van financieel advies te bepalen, moet niet alleen gekeken worden naar de prijs van advies in verhouding tot de financiële opbrengsten van advies. De prijs van bijvoorbeeld een hypotheekadvies kan gemiddeld 1500 euro zijn, de opbrengst kan zijn dat de geadviseerde klant over de looptijd van de hypotheek enkele duizenden euro’s minder gaat betalen. Maar financieel advies heeft nog een belangrijk ander effect dat financiële waarde vertegenwoordigt. Dat heeft met het gedrag van de klant te maken. Goed financieel advies laat de klant betere beslissingen nemen. Door beter na te denken over de financiën voor later, door risico’s goed te wegen en af te dekken waar nodig, door verantwoord te lenen, etc.”

De prijs van financieel advies moet ook in relatie worden gezien tot de mate waarin voorkomen wordt dat mensen in financiële problemen komen en dus een beroep doen op de sociale voorzieningen. Als mensen die advies het meest nodig hebben afzien van advies, nemen de maatschappelijke kosten alleen maar toe. Financieel advies is maatschappelijk relevant. Goed financieel advies levert klanten uiteindelijk meer geld op en leidt tot betere beslissingen van consumenten en daarmee tot minder maatschappelijke schade. Daarom is het niet juist om te spreken over de kosten van financieel advies.

De Hypotheekfabriek

De adviseurs van De Hypotheekfabriek adviseren en bemiddelen voor vrijwel alle geldverstrekkers en bemiddelaars op basis van een ongekend laag tarief van slechts€ 999,-. Dit is inclusief het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Hiermee tonen wij aan dat het absoluut onnodig is om zelf te gaan pionieren met het afsluiten van een hypotheek via de execution-only kanalen. We krijgen dagelijks adviesverzoeken van teleurgestelde kanten die het execution-only verhaal hebben geprobeerd maar verzanden in de procedures die geldverstrekker nu eenmaal hanteren.

Twijfels

Twijfel je over het zelf regelen van je hypotheek of toch gebruik maken van onzer dienstverlening?

Maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze terugbelfunctie. Onze Erkend Financieel Adviseurs staan je graag te woord.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu