« Terug naar het overzicht

Is 2.500 euro reëel voor het oversluiten van een hypotheek??

Geplaatst op: 27 november 2018

Is 2.500 euro reëel voor het oversluiten van een hypotheek??

Reken eerst online uit of de hypotheeklasten naar beneden kunnen voordat je naar de adviseur stapt. Dat advies aan consumenten gaf hoogleraar Housing Systems aan de TU Delft, zaterdag bij Radar.

Een kijker meldde Radar dat zij 2.500 euro moest betalen voor het oversluiten van haar hypotheek. Het oversluiten van de hypotheek leverde een aanzienlijke besparing op de woonlast op, maar was de 2.500 euro die de hypotheekadviseur voor zijn werkzaamheden rekende niet teveel geld?

De kijker merkte op dat ze een tijdje geleden een artikel had gelezen dat een adviseur deze kijker op de hoogte moet houden en moet adviseren. Dat was niet gebeurd en pas na aandringen van de kijker  heeft de adviseur toch een andere hypotheek voor geregeld.

Radar legde de vraag voor aan de hoogleraar. Hoeveel een adviseur mag rekenen voor zijn werk mag de adviseur zelf bepalen. Maar de verhouding tussen prijs en inspanning moet wel kloppen.       De hoogleraar bij Radar: “We zien op dit moment dat in de markt tarieven gerekend worden tussen de 900 en 2.900 euro. Hier is 2.500 euro betaald. Ik vind dat je daar wel echt iets voor mag verwachten.’

De hoogleraar “tipt consumenten om eerst online met een rekentool uit te rekenen of hun hypotheek naar beneden kan voordat ze naar een adviseur stappen. ‘Die zijn gratis en kun je op allerlei plekken op het internet vinden.'”

Van belang is volgens de hoogleraar ook wat in de dienstverleningsovereenkomst staat.  Verder: “Je kunt ook een abonnement afsluiten, maar de Consumentenbond adviseert om dat niet te doen, omdat het vrij prijzig is.”

De Hypotheekfabriek

Vraag geheel GRATIS en VRIJBLIJVEND een financieringsvoorbeeld aan. Onze experts nemen z.s.m. contact met u op om de mogelijkheden en stappen met u te bespreken.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu