« Terug naar het overzicht

Intermediair vreest verlies aan klanten

Geplaatst op: 6 februari 2013

Op dit moment denkt bijna 20% van de intermediairs dat de (potentiële) klanten zich dit jaar niet of veel minder door hen zullen laten adviseren. Dat blijkt uit een steekproef van verzekeringsvakblad InFinance onder ruim 300 tussenpersonen.

Vanaf 1 januari is het provisieverbod van kracht; consumenten moeten nu direct betalen voor financieel advies. Die betaling kan in de vorm van een tevoren afgesproken bedrag, maar ook op uurbasis. Sommige intermediairs vrezen dat het bedrag mensen in deze crisistijd zal afschrikken om van hun diensten gebruik te maken.

Intermediairs geven ook aan meer aan marketing te zullen moeten doen en eventueel een samenwerkingsverband met andere tussenpersonen aan te gaan om het hoofd boven water te houden.

De hypotheekfabriek biedt hulp!

Sinds de invoering van het provisieverbod kunnen steeds meer intermediairs niet meer concurrerend werken ten aanzien van de kosten/baten analyse, aldus een medewerker van De Hypotheekfabriek. Inmiddels zijn wij  al door diverse intermediairs benaderd met het verzoek om te assisteren bij hypotheekbemiddeling.

De hypotheekfabriek neemt in overleg met de intermediair het hypotheektraject uit handen en daarbij blijft de klant in de portefeuille van de intermediair. Uitsluitend het hypotheektraject wordt aan ons uitbesteed. De hypotheekfabriek is in staat om voor 999 euro het complete hypotheektraject te verzorgen en hier kunnen de meeste intermediairs gewoonweg niet tegen op. De hypotheekfabriek is specialist op het gebied van hypotheken en wij richten ons op hypotheken en laat de intermediair zijn ding doen.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu