« Terug naar het overzicht

ING wil extra heffing huiseigenaar?

Geplaatst op: 12 december 2012

Huizenbezitters moeten een extra eenmalige heffing van tweehonderd euro betalen om een noodfonds te spekken waarmee de overheid de woningmarkt vlot kan trekken.

Met het noodfonds, dat na de heffing ongeveer een miljard euro bevat, kan de overheid starters een premie van tienduizend euro uitkeren als stimulans een huis te kopen.

ING-directeur Hans Hagenaars deed gisteren deze oproep aan minister Blok (Wonen) op een congres over hypotheken in Rotterdam.

ING is na de Rabobank de tweede hypotheekverstrekker van Nederland en de bank gelooft er heilig in dat de sleutel van het openbreken van de woningmarkt bij de starters ligt.

De experts van De hypotheekfabriek waren gisteren ook aanwezig op het congres en hebben met belangstelling geluisterd naar de discussie die ontstond naar aanleiding van de opmerkingen van ING-directeur Hans Hagenaars. De discussie werd o.a gevoerd door econoom en professor  Barbara Baarsma, RTL commentator Mathijs Bouman en Dennis Noordervliet van ING hypotheken en hierin werd het plan van ING feitelijk direct ontkracht en naar de prullenbak verwezen.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu