« Terug naar het overzicht

Hypotheekverstrekkers gaan helpen bij betalingsproblemen?

Geplaatst op: 17 januari 2013

Hypotheekverstrekkers zoeken al in een vroeg stadium en puur uit voorzorg contact met klanten die achterlopen met het betalen van hun hypotheek. Er worden onder meer betalingsregelingen aangeboden en soms is ook uitstel van betaling mogelijk.

De Rabobank zegt ernaar te streven dat het probleem wordt opgelost binnen een maand nadat met de ‘wanbetaler’ contact is gezocht. Er wordt dan altijd gezocht naar een oplossing die voor de klant het beste werkt. Aegon biedt bij betalingsproblemen een budgetcoach aan en ING biedt klanten die in de problemen zijn geraakt, bijvoorbeeld door werkloosheid, een  rentepauze aan. ABN Amro heeft sedert drie jaar een ‘hypotheek careteam’; binnen een halfjaar zouden de betalingsachterstanden van 97% van de klanten weer zijn opgelost.

Uit gegevens van de BKR Hypotheekbarometer  blijkt dat op dit moment 72.367 eigenaren problemen hebben met de hypotheekbetaling. Dat zijn er 10.000 meer dan de peiling op 1 januari 2012.

De Hypotheekfabriek

Als we de banken moeten geloven zijn ze binnenkort voltijds bezig om wanbetalers te gaan helpen. Volgens een woordvoerder van De hypotheekfabriek worden de problemen alleen maar groter nu de economische vooruitzichten over 2013 een steeds negatiever beeld weergeven. Daarnaast loopt voor veel huizenbezitters de rentevastperiode af waaronder zich veel consumenten bevinden die zes jaar geleden is geadviseerd om te kiezen voor een rentevastperiode van 6 jaar omdat ze juist daardoor meer konden lenen.

Wij zijn er in ieder geval klaar voor om consumenten van advies te voorzien terwijl de banken de spreekwoordelijke brandjes moeten blussen.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu