« Terug naar het overzicht

Hypotheekrente stijgt: wanneer kun je het beste oversluiten?

Geplaatst op: 16 februari 2018

Nu of later de hypotheek oversluiten kan geld besparen.

De stijging van de rentetarieven zet door. Dat heeft gevolgen voor hypotheekrentes. Nederlandse banken verhoogden de afgelopen weken hun hypotheekrentes, met kleine stapjes maar toch.  Voor wie nog wil profiteren van de huidige, relatief lage hypotheekrente is een belangrijke vraag: wat is handig qua timing als je bijvoorbeeld wil oversluiten tegen een lagere rente?  Daarbij spelen ook verwachtingen een rol over hoe snel de hypotheekrente stijgt en tot welke niveaus.

Timing bij oversluiten tegen lagere hypotheekrente

De Hypotheekfabriek  geeft graag advies of het voordelig is om nu over te stappen, en wanneer niet.

Als je vóór het aflopen van de huidige rentevaste periode een nieuwe, lagere hypotheekrente wilt nemen, dan rekent de bank doorgaans een boete voor het openbreken van het contract. De geldverstrekker loopt immers verwachte rente-inkomsten mis en wil daarvoor compensatie.

Daarnaast zijn er de kosten voor de notaris, taxatie en het eventuele hypotheekadvies. Het is dus van groot belang om je te laten adviseren of je de kosten kunt terugverdienen en of je wel financieel voordeel hebt als je oversluit. Informeer geheel vrijblijvend naar je mogelijkheden. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag.

 

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu