« Terug naar het overzicht

Hypotheekrente steeds lager!

Geplaatst op: 9 september 2019

Het kan nog lager? De hypotheekrente is al het hele jaar aan het dalen en lijkt vooral de afgelopen  weken in vrije val te zijn beland. Ook voor de komende tijd worden nog renteverlagingen verwacht.

Tien jaar geleden werd nog 5 tot 6% rente betaald als de rente 10 of 20 jaar werd vastgezet. Nu is dat gemiddeld slechts 1,44% (10 jaar vast) of 1,94% (20 jaar).

Nu is het zelfs mogelijk over de hypotheek minder dan een procent rente te betalen. Wie de rente voor vijf jaar vastzet, betaalt bij de goedkoopste aanbieder maar 0,99% rente. Wie ervoor kiest de rente 1 of 2 jaar vast te zetten, betaalt nog minder.

Vastzetten

Al enige tijd is het goedkoper om de hypotheekrente 5 of 10 jaar vast te zetten, dan om te kiezen voor variabele rente. Dit tarief is dit jaar dan ook amper gedaald, slechts met 0,03%. Dat betekent dat geldverstrekkers verwachten dat de rente de komende jaren nog verder gaat dalen, of in ieder geval niet stijgt.

Einde rentevastperiode. Het loont nu meer dan ooit om te shoppen.

Met name voor consumenten met een spaarhypotheek kan de einde rentevast periode tot onaangename verrassingen leiden om dat de spaarrente gekoppeld is aan de hypotheekrente. De premie kan aanzienlijk stijgen. Oversluiten naar een annuïteiten hypotheek kan zeer interessant zijn.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met De Hypotheekfabriek. Onze ervaren adviseurs helpen u graag.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu