« Terug naar het overzicht

Hypotheekrente onder druk

Geplaatst op: 14 november 2016

In oktober bleek de hypotheekrente in beweging. Van de grootbanken heeft alleen ING de tarieven verhoogd in oktober. Rabobank volgde in de eerste week van november. Net als in de voorgaande maanden betroffen veruit de meeste hypotheekrentewijzigingen een verlaging.

Rabobank

De verhoging van de Rabo-tarieven in de eerste week van november hoeft niet direct een voorbode te zijn voor een structurele verhoging van de hypotheektarieven.

Laagste rente

In de laatste week van oktober bedroeg de laagste rente voor een 10-jaars annuïteitenhypotheek met NHG, net als in september, 1,54%. Dit tarief was van toepassing bij BLG en ING. Lloyds Bank en SNS zaten daar met 1,55% net boven. Na een verlaging van de Hypotrust Goede Start Hypotheek bleef het hoogste 10-jaars annuïtaire NHG-tarief in oktober exclusief voorbehouden aan Tellius met 2,25%. Het gemiddelde 10-jaars NHG-annuïteitentarief

Aankondiging van renteverhogingen

Vandaag is er een vooraankondiging gemeld van rentestijgingen bij diverse geldverstrekkers. De hypotheekfabriek dat deze renteaanpassingen nog deze week zullen worden doorgevoerd.

 

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu