« Terug naar het overzicht

Hypotheekrente daalt langzaam

Geplaatst op: 22 november 2022

Voor de derde week op rij daalt de hypotheekrente. De daling is echter beperkt maar er is een begin. Hij wordt normaal gezien namelijk beïnvloed door de kapitaalmarktrente en die is relatief gezien meer gedaald in de afgelopen weken. De hoop is gevestigd op het nieuwe jaar.

De gemiddelde vaste hypotheekrentes van tien jaar en twintig jaar vast daalden met zo’n 0,05 procentpunt. Ongeveer de helft van de geldverstrekkers verlaagde de hypotheekrente. Bij tien jaar vast was dat iets meer dan de helft.

Doelstelling

De hypotheekverstrekkers houden elkaar natuurlijk goed in de gaten en als de een verlaagt dan doet de ander dat vaak ook. Zo houden ze zicht op de potentiële klant. Bepaalde geldverstrekkers krijgen in een jaar de opdracht om voor een aantal miljard aan hypotheken af te sluiten. Aan het begin van dit jaar zijn er behoorlijk wat miljarden doorheen gegaan, waardoor sommigen hun doelstellingen vermoedelijk al bereikt hebben en er geen grote druk meer is in de laatste periode van dit jaar. Vanaf i januari 2023 staat de teller weer op nul en gaat de strijd o de klant weer van voren af aan losbarsten.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu