« Terug naar het overzicht

Hypotheekklant komt niet in beweging

Geplaatst op: 19 maart 2014

De consument is financieel bewusteloos, klinkt het al enige tijd. Twee recente onderzoeken lijken die stelling te ondersteunen met betrekking tot huiseigenaren. Zo kijkt meer dan de helft van de huizenbezitters nooit of ze een lagere hypotheekrente kunnen bedingen en zijn Nederlanders veel minder actief in het zoeken naar (online) informatie over hypotheekproducten.

Nederlanders minder tevreden

Bijna driekwart van de huizenbezitters weet niet dat ze een lagere rente kunnen krijgen als de woningwaarde hoger is dan de hypotheek.

Teveel gedoe

Huiseigenaren zoeken niet naar een lagere rente omdat zij vinden dat ze al een lage rente hebben (37%), de oversluitkosten als een drempel zien (20%) of het simpelweg te veel gedoe vinden (12%). Wie wel naar de hypotheekrente kijkt, doet dat vooral aan het einde van de rentevaste periode (42%). “Maar ook huizenbezitters die tussentijds hun hypotheek oversluiten kunnen geld besparen met een lagere rente”, zegt De Hypotheekfabriek, die consumenten aanraadt met hun adviseur te berekenen wanneer het voordelig kan zijn om over te sluiten.

Bijna een kwart van de huiseigenaren met een hypotheek die hoger is dan de woningwaarde, wil wel kijken naar de mogelijkheid om tussentijds boetevrij af te lossen op de lening, zodat de rente lager wordt.

Wat kost dat?

Laat eens een onafhankelijk adviseur naar uw hypotheek kijken en oordeel zelf of het loont om over te sluiten. Voor de kosten hoeft u het bij ons in ieder geval niet te laten. De Hypotheekfabriek hanteert een vast laag tarief van slechts € 999,- en dit is all-inclusief. Wij zijn simpelweg het goedkoopste in Nederland.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu