« Terug naar het overzicht

Huizenprijzen verder gedaald

Geplaatst op: 21 maart 2014

De huizenprijzen zijn in februari 2014 met 1,7 %  gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

De prijsdaling ten opzichte van een jaar geleden is groter dan in januari. Toen waren koopwoningen 0,5 % goedkoper. Ten opzichte van januari 2014 bleven de huizenprijzen in februari gelijk.

In februari lagen de huizenprijzen op hetzelfde niveau als elf jaar geleden. Ten opzichte van de piek in augustus 2008 zijn woningen 20,3 % in waarde gedaald.

Hoewel de prijzen nog altijd lager uitvallen dan een jaar eerder, is het niveau de laatste acht maanden weinig veranderd, aldus het statistiekbureau.

Transacties

In de eerste twee maanden van het jaar wisselden wel 34 % meer woningen van eigenaar dan een jaar geleden. In totaal werden er 18.935 huizen verkocht. Dit komt deels doordat de hypotheekregels per 1 januari 2013 zijn aangescherpt, waardoor er begin vorig jaar relatief weinig transacties plaatsvonden.

Eerder deze week liet het Kadaster al weten dat er in februari ruim een kwart meer verkochte woningen werden geregistreerd dan in dezelfde maand een jaar eerder.

In februari dit jaar waren dat er 10.030, terwijl er een jaar eerder 7.897 verkochte woningen geregistreerd werden, aldus Kadaster. Dat is een stijging van 27 %. Ook ten opzichte van januari dit jaar was er een stijging te zien.

 

© 2023 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu