« Terug naar het overzicht

Huizenbezitter vergeet risico inkomensterugval

Geplaatst op: 11 mei 2016

Ruim een derde (37%) van de huizenbezitters houdt bij de aankoop van de woning geen rekening met een mogelijke daling van het inkomen als gevolg van ‘life events’, zoals Echtscheiding, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

Dit blijkt uit onderzoek van GfK onder 2.089 huizenbezitters, in opdracht van BLG Wonen. Een groot deel van de huizenbezitters zegt niet voorbereid te zijn op de financiële gevolgen van dit soort dalingen van het inkomen. Toch maakt 40% van hen zich zorgen over of zij nog aan hun verplichtingen kunnen voldoen als zij hun baan verliezen.

“En dat blijkt niet onterecht”, aldus BLG. “Echtscheiding, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid zijn vaak de oorzaak van betalingsproblemen.”

Ook de mogelijke oplossingen voor huizenbezitters die financieel in de knel zitten, zijn lang niet altijd bekend onder de respondenten. Ruim een kwart van hen zegt niet op de hoogte te zijn van de mogelijkheden tot het kwijtschelden van een restschuld of van de hulp die de hypotheekverstrekker kan bieden bij betalingsproblemen.

Nu kun je je tegen inkomensderving bij echtscheiding niet verzekeren. Inkomstenderving bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid is WEL te verzekeren. De premie die je daarvoor betaalt is tegenwoordig erg laag. De Hypotheekfabriek neemt dit altijd mee in het advies naar haar klanten.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu