« Terug naar het overzicht

Huis met een laag energielabel verkoopt lastiger

Geplaatst op: 26 oktober 2022

Woningen met een laag energielabel blijken minder in trek te zijn op de huizenmarkt dan huizen met een hoog label. En omdat de energieprijzen hoog zijn, wordt het energielabel van een huis steeds belangrijker. Sinds 1 januari van dit jaar is het verplicht om een label voor je huis te hebben als je gaat verkopen. De huizen die een laag label hebben leveren minder op.

Sommige mensen schrikken als blijkt dat ze een label D, E, F of zelfs G hebben. Soms kun je met een paar kleine investeringen je huis al energiezuiniger maken. Onze adviseurs kunnen een indicatie geven wat de maatregelen t.a.v. besparing op de energielasten zijn en wat de kosten zijn om energiezuinige maatregelen te laten uitvoeren.

Slimme maatregelen om je huis te verduurzamen

Een energiebesparingsrapport kan daarbij  helpen. Zo’n rapport geeft inzicht in de huidige energiestaat van het huis. Er staat ook hoe je slim energiezuinige maatregelen kunt nemen. Bovendien zijn er verschillende subsidies om je huis te verduurzamen. En de investering die je doet, verdien je vaak terug omdat de waarde van je huis weer stijgt en je kosten bespaart t.a.v. de energierekening. Maar zo’n investering kan best prijzig zijn, zeker nu bouwmaterialen flink duurder zijn geworden. Laat je daarom goed voorlichten

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu