« Terug naar het overzicht

Hou de kosten laag

Geplaatst op: 11 januari 2019

Potentiële huizenkopers lijken de spreekwoordelijke handdoek in de ring te gooien.

Op basis van nieuwe woningmarktcijfers stelt NVM vast dat door het hoge niveau van de prijzen de betaalbaarheid van woningen verder is afgenomen en consumenten vaker de handdoek in de ring gooien.  We zien ook dat steeds meer consumenten niet meer willen of kunnen meedoen aan de prijsstijgingen. Ze zijn de aanhoudende prijsstijgingen beu. Dat consumenten afhaken, blijkt volgens NVM uit het aantal woningen dat te koop staat. Voor het eerst in 18 kwartalen is het aanbod in vergelijking met een kwartaal eerder met 5% toegenomen.

Hou de financieringskosten laag

Naast het gegeven dat je de hoofdprijs moet betalen om een woning te kopen, moet je ook nog eens over een aanzienlijk eigen kapitaal beschikken om de financieringskosten te  betalen. Advies- en bemiddelingskosten lopen vaak op tot soms wel € 4.000,-. Reden te meer om eens naar de dienstverlening te kijken die De Hypotheekfabriek aanbiedt.

Echt persoonlijk advies, vergelijking van alle aanbieders van hypotheken en bemiddeling bij alle aanbieders voor slechts € 999,-.

 Minder verkopen

De NVM merkt dat de daling van het aantal transacties wat afvlakt, het aanbod sinds lange tijd weer iets stijgt en dat de prijsstijgingen niet meer zo groot zijn. Makelaars van de NVM verkochten in het vierde kwartaal van 2018 ruim 8% minder woningen dan een jaar geleden. Daarmee is dit het zesde achtereenvolgende kwartaal waarin het aantal transacties lager uitkomt in vergelijking met het jaar ervoor.

2019

Voor dit jaar verwacht NVM een stabilisering tot lichte daling van het aantal transacties

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu