« Terug naar het overzicht

Hogere woningwaarde, lagere hypotheekrente?

Geplaatst op: 8 augustus 2019

Als de woningwaarde stijgt, dan daalt de hypotheekrente. Het lijkt logisch, maar in de praktijk is dit niet bij alle geldvertrekkers een vanzelfsprekendheid en wordt de renteopslag niet zomaar aangepast als de woningwaarde stijgt, laat staan automatisch. Er is vaak taxatierapport nodig om een hogere woningwaarde aan te tonen.

Een select aantal aanbieders is al wel zover dat automatisch wordt gekeken of door de maandelijkse aflossing de renteopslag omlaag kan. Bij een hogere woningwaarde kan de opslag in veel gevallen op verzoek tussentijds worden aangepast. Dit gebeurt dus niet automatisch, maar enkel op initiatief van de klant zelf. Informeer hier naar bij uw adviseur.

Gemiste kans

Hoe kan het dat huizenbezitters zich wel bewust zijn van de gestegen waarde, maar niet van de mogelijkheid om daarmee hun hypotheekrente naar beneden te krijgen? De meeste geldvertrekkers informeren hun klanten niet proactief over deze mogelijkheid.  Veel huizenbezitters betalen een te hoge hypotheekrente nu hun woning zo in waarde is gestegen. Het loont dus om te berekenen of u in een andere risicoklasse valt en dus of u kan besparen.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu