« Terug naar het overzicht

Het vertrouwen in de woningmarkt is fors gedaald

Geplaatst op: 2 januari 2019

Het vertrouwen in de woningmarkt is in het vierde kwartaal van 2018 fors gedaald, zo blijkt o.a. uit de WoonIndex van ING.

De reden voor het lage vertrouwen is  de schaarste op de woningmarkt. Potentiële starters op de woningmarkt lopen op de trend vooruit. Hun vertrouwen in de woningmarkt duikt voor het eerst sinds 2013. In 2019 zal het sentiment op de woningmarkt waarschijnlijk verder dalen, omdat de prijzen hoog blijven en het aantal beschikbare woningen beperkt is. Voor een belangrijke groep, de potentiële starters, is de schaarste op de woningmarkt extra vervelend. Ze hebben moeilijk toegang tot de koopmarkt, terwijl ze wel heel graag willen.

Klussen wordt niet als last ervaren

Dat een eigen woning onverminderd populair is, blijkt ook uit de vragen die in het onderzoek zijn gesteld over het onderhoud aan de woning. Er wordt veel geklust, maar dit wordt niet als last ervaren.  Een op de tien woningbezitters klust echt voor zijn plezier en een derde doet dit om er geld mee te besparen. Klussen is  geen reden om af te zien van het kopen van een eigen woning.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu