« Terug naar het overzicht

Herfinancieren restschuld lastig

Geplaatst op: 11 juni 2015

Huiseigenaren kunnen een restschuld die overblijft na verkoop van hun oude woning steeds vaker onderbrengen in nieuwe hypotheken. Bij sommige geldverstrekkers is herfinancieren echter nog niet mogelijk en een aantal grote marktpartijen wijst een schuld met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af. Dat blijkt uit marktpeiling.

Onder meer geldverstrekkers Syntrus Achmea, Lloyds Bank en Argenta bieden nog geen mogelijkheid een restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek.

Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd zijn alleen bereid een restschuldlening te verstrekken als de klant afziet van de NHG. Dat kan leiden tot een hogere rente.

Er zijn nu overigens wel meer verzekeraars dan vorig jaar die mogelijkheden voor restschuldfinanciering aanbieden, maar ze lopen nog achter bij een aantal grote banken, die steeds vaker niet alleen bestaande klanten aanbieden om een restschuld mee te financieren, maar ook nieuwe klanten.

De belangstelling van huiseigenaren voor restschuldfinanciering is nog beperkt, maar is wel sterk groeiend. Het animo neemt dit jaar toe, in het eerste kwartaal van 2015 noteerde NHG 233 aangemelde garanties met een meegefinancierde restschuld.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu