« Terug naar het overzicht

Grote bereidheid tot verduurzaming van de woning

Geplaatst op: 2 december 2022

Bijna de helft van de Nederlanders wil de woning verdergaand verduurzamen. Ledlampen staan bovenaan in de top 10 van maatregelen om woningen te verduurzamen.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft plannen heeft om te verduurzamen en dit wel wil doen.  Eigen woningbezitters hebben over het algemeen al meer zaken verduurzaamd dan huurders. Denk dan aan het isoleren van dak, muren en vloeren. De bereidheid om nog meer te doen aan verduurzaming, is onder huurders en kopers echter bijna even groot. Ledlampen staan hierbij met stip op één in de woningverduurzamingstop 10. Andere items zijn: ramen/Glas vervangen  muren isoleren, zonnepanelen plaatsen, dak isoleren, tochtstrips plaatsen, slimme thermostaat, vloer/bodem isoleren, tuin vergroening en gasfornuis vervangen door elektrisch koken.

Let op de kosten!

Naast de kosten die je maakt voor het verduurzamen is het ook van belang om te informeren naar de kosten om de financiering van verduurzamingsplannen mogelijk te maken. Doe je dat d.m.v. een verduurzamingshypotheek dan moet je vaak naar de notaris, je woning moet getaxeerd worden en je moet ook de bemiddelingskosten betalen. Dit kan vaak meegefinancierd worden. De gemiddelde kosten die je aan een bank of adviseur betaald liggen rond de € 2.000 tot € 3.000,-.

Echter niet bij ons. De Hypotheekfabriek hanteert een vast laag tarief van € 999,-. Daarvoor krijg je exact dezelfde hypotheek maar dan geregeld voor een veel lagere prijs. Informeer vrijblijvend naar je mogelijkheden.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu