« Terug naar het overzicht

Goede adviseur kiezen moeilijk?

Geplaatst op: 17 april 2013

“De consument kan meestal vooraf niet beoordelen of een adviseur goed is, want daarvoor dient men eerst het advies af te wachten, dat concludeert De hypotheekfabriek,” Ondanks alle wet- en regelgeving blijft het voor de consument dus moeilijk vooraf te bepalen of een adviseur bij u past.

Wet en regelgevers kwamen er om de financiële consument beter te beschermen. Als dan nu toch moet worden geconcludeerd dat de consument nog steeds niet weet wie goed adviseert en wie niet, mag dat wrang heten. Het zegt iets over het negatieve imago dat financieel adviseurs hebben en dat als boemerang snoeihard terug komt nu het provisieverbod in werking is getreden. Want eigenlijk mag de consument er natuurlijk gewoon van uit gaan dat iemand die zich voor de Wet financieel toezicht kwalificeert deskundig en betrouwbaar is, daar is die hele wet- en regelgeving immers op gebouwd. Het blijft werken aan een beter imago dus.

Onafhankelijke adviseurs kunnen meer producten vergelijken en hebben daardoor meer keuzemogelijkheden ten opzichte van banken die uitsluitend hun eigen producten verkopen. Onafhankelijke financieel adviseurs die er in slagen om zelfs onder het banktarief te werken en de klant dit duidelijk weten te maken, tonen hiermee duidelijk aan u meer waar voor uw geld te geven.

De Hypotheekfabriek ziet volop groeimogelijkheden nu de consument steeds kritischer kijkt naar de feitelijke kosten voor financiële dienstverlening. Vooral sinds deze kosten niet meer uit provisie betaald worden, maar de rekening op het bordje van de eindgebruiker komt te liggen.

Een trend die wij momenteel constateren is dat er aanbieders komen die geen adviserende diensten aanbieden maar slechts een doorgeefluik zijn naar banken d.m.v. het execution-only principe. De lage prijs die de consument betaald is slechts gebaseerd op het aanbieden van een offerte en het administratief afhandelen van het hypotheekdossier. De ervaring die wij tot nu toe hebben is dat er altijd (aanvullend) geadviseerd dient te worden, ook al is de consument nog zo goed op de hoogte. Door de alsmaar veranderende acceptatiecriteria en regelgeving is het zelfs voor zeer ervaren adviseurs al lastig om een passend advies te geven, laat staan dat de consument dit kan, aldus een woordvoerder van De Hypotheekfabriek. Ons bedrijfsmodel is er op ingericht dat de consument o.b.v. een persoonlijke werkwijze o.b.v. advies en bemiddeling geholpen wordt en dit alles op basis van ons vaste lage tarief van slechts 999 euro inclusief alle hypothecaire verzekeringsoplossingen zoals overlijdensrisicoverzekeringen en woonlastverzekeringen. De Hypotheekopvangpolis die u momenteel op TV voorbij ziet komen behoort ook tot de mogelijkheden en is dus inclusief.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu