« Terug naar het overzicht

Geen bank wil Blokhypotheek aanbieden

Geplaatst op: 28 maart 2013

Er is bijna geen bank die de Blokhypotheek wil aanbieden, en hypotheekadviseurs weigeren hem te verkopen. Dat blijkt uit onderzoek.”De woningmarkt zou een boost krijgen. Maar uit onderzoek van blijkt: er is bijna geen bank die de Blokhypotheek aan wil bieden.” Blok verwachtte dat starters zo gemakkelijker een huis kunnen kopen, waardoor de woningmarkt een boost zou krijgen. Maar banken en hypotheekadviseurs lijken er geen zin in te hebben om het product te ontwikkelen. De twee grootste hypotheekverstrekkers, Rabobank en ING, hebben nog geen concrete plannen om de Blokhypotheek aan te bieden. SNS betwijfelt of het product in een behoefte voorziet, en Delta Lloyd en de Bank of Scotland staan ook niet te trappelen. Er is één uitzondering, ABN Amro zegt de Blokhypotheek op termijn wel aan te bieden.

Maar als het aan de hypotheekadviseurs zoals De Hypotheekfabriek ligt wordt hij niet verkocht. Op korte termijn is de Blokhypotheek dan wel een stuk goedkoper, op de lange termijn kan hij tienduizenden euro’s duurder uitvallen. “Het is typisch een product dat in de Haagse wandelgangen is bedacht, maar waar de markt niet op zit te wachten”. “De hypotheekaanbieders lopen er niet warm voor, en consumenten zouden het al helemaal niet moeten doen. Ik kan me niet voorstellen dat er een hypotheekadviseur in Nederland is die het zijn klanten zou adviseren.”

De hypotheekfabriek verwerkt dagelijks vele aanvragen en er melden zich vrijwel geen consumenten voor de Blok hypotheek aldus een woordvoerder. Als er nu al geen behoefte is, hoe gaat dit dan na invoering van de Blok hypotheek en zijn afnemers als deze constructie weer roemloos ter zielen gaat? Wij hebben de term “Blok aan het been hypotheek” al eerder geopperd, en wij adviseren u om u goed te laten voorlichten. De adviseurs van De Hypotheekfabriek staan voor u klaar.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu