« Terug naar het overzicht

Fors minder hypotheekaanvragen in oktober

Geplaatst op: 2 november 2022

Met name de oversluiters trekken zich massaal terug uit de hypotheekmarkt. In oktober werden 31.470 hypotheken aangevraagd en dit is een daling van 31 % ten opzichte van het gemiddelde van het aantal aanvragen in oktober de afgelopen vier jaar. Ten opzichte van oktober vorig jaar is er zelfs sprake van een daling met 45 %.

Steeds meer energiebesparende maatregelen meegefinancierd

Inmiddels wordt bij bijna 50% van alle aanvragen het energielabel opgegeven en worden er ook steeds meer energiebesparende maatregelen meegefinancierd met de hypotheek. Het daadwerkelijke aantal ligt waarschijnlijk nog hoger omdat consumenten soms op een later moment in het offertetraject er toch voor kiezen om wel energiebesparende maatregelen mee te financieren.

De Hypotheekfabriek ziet steeds vaker consumenten aankloppen die al eerder een hypotheek bij een bank of intermediair hebben afgesloten maar voor de verhoging kiezen voor ons vaste lage tarief van ÔéČ 999,- terwijl ze bij hun eigen adviseur vaak veel meer dan het dubbele kwijt zijn. Het loont dus om ook andere partijen te raadplegen om dat het vaak om relatief lage hypotheekverhogingen gaat waarvoor de consument zeker niet de hoofdprijs wil betalen.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu