« Terug naar het overzicht

Florius Verduurzaam Hypotheek met groendepot

Geplaatst op: 22 maart 2019

Om de verduurzaming van woningen kracht bij te zetten introduceert Florius op 1 april de Verduurzaam Hypotheek. Die geeft consumenten twee jaar de tijd om de energiebesparende maatregelen uit te voeren, zonder renteconsequenties voor de hypotheek.
Op het moment dat er een hypotheek wordt aangevraagd, kan tussen de 5.000 en 25.000 euro extra worden geleend voor energiebesparende maatregelen in en om de woning. De consument hoeft later pas te beslissen welke verduurzamende maatregelen er genomen worden. Binnen twee jaar na het passeren van de hypotheek moeten de energiebesparende maatregelen zijn gefinancierd vanuit het depot.
De Hypotheekfabriek kan de Florius Verduurzaam Hypotheek aanvragen als onderdeel van de reguliere hypotheekaanvraag. Het bedrag voor verduurzaming komt in een bouwdepot, waardoor de koper pas later hoeft te kiezen wat hij precies gaat doen en wanneer. Financiering door middel van de Florius Verduurzaam Hypotheek leidt overigens niet tot een verhoging van de risico-opslag.
Zodra de nieuwe eigenaar aan de slag wil met de realisatie de energiebesparende maatregelen, kan hij De Energiebespaarders hiervoor inschakelen. Deze samenwerkingspartner van Florius kan desgewenst het gehele traject; van Energiepaspoort en offertes tot en met de installatie van de energiebesparende voor de klant regelen.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu