« Terug naar het overzicht

Flexwerkers kunnen bij negen hypotheekverstrekkers terecht

Geplaatst op: 2 december 2015

Mensen met een flexibel arbeidscontract kunnen vanaf vandaag bij verschillende geldverstrekkers een hypotheek aanvragen met de perspectiefverklaring. Daarnaast kunnen flexmedewerkers nu ook bij een onafhankelijk adviseur terecht. Tot nu toe was Obvion de enige partij die flexmedewerkers een hypotheek verstrekt met de perspectiefverklaring.

Daar sluiten zich nu ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Rabobank, RegioBank en SNS bij aan. Daarnaast werkt Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW)mee aan de perspectiefverklaring. WEW is uitvoerder van de NHG.

Naast de geldverstrekkers denken ook overheid, AFM en WEW mee met de ontwikkeling van perspectiefverklaring. Een mooi resultaat van de samenwerking is dat consumenten gebruik kunnen maken van de perspectiefverklaring met NHG. NHG vindt het mogelijk maken van een verantwoorde financiering voor consumenten een van hun belangrijkste doelstellingen. Ook voor groepen die nu moeilijk toegang krijgen tot hypotheken, zoals flexwerkers. De hypotheekbranche heeft nu een antwoord op de trend dat steeds meer mensen een flexibel arbeidscontract hebben.

Uitzendorganisaties als Randstad, Tempo-Team en Yacht zijn nu nog de enige uitzendorganisaties waar flexmedewerkers terecht kunnen voor een perspectiefverklaring. Ze moeten minimaal één jaar in dienst zijn en kunnen dan een perspectiefverklaring aanvragen bij een van de organisaties. Vervolgens kan een medewerker met de perspectiefverklaring naar een geldverstrekker gaan voor een hypotheekaanvraag. De initiatiefnemers willen dat meerdere uitzendorganisaties zich aansluiten.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu