« Terug naar het overzicht

FINANCIERING VERKOOPVERLIES TOT 35 % MARKTWAARDE

Geplaatst op: 31 maart 2014

De Financiële Makelaar heeft een product ontwikkeld voor consumenten met verkoopverlies van hun huis. Het verlies kan tot maximaal 35 % van de marktwaarde worden meegefinancierd.

Dit naast de regeluliere 104 % van de marktwaarde voor aankoop. De totale hypotheek komt hiermee op maximaal 139 % marktwaarde. Dit is het resultaat van overleg tussen de Financiële Makelaar en een grootbank. “We hebben hen weten te overtuigen dat het feitelijk niet uitmaakt of een consument nu een fictief verkoopverlies heeft of een reëel verkoopverlies. Binnen dit aanbod maakt het overigens niet uit bij welke bank de oorspronkelijke hypotheek loopt.”

Om te kijken of het in de praktijk goed werkt, start de Financiële Makelaar tot het eind van 2014 een proef waaraan maximaal 30 tussenpersonen kunnen deelnemen. “Omdat sprake is van een ruime verstrekking ten opzichte van het inkomen, is een goed advies(rapport) noodzakelijk.”

De hypotheekfabriek

Wij werken samen met de Financiële Makelaar en wachten de eerste reacties even af. Indien blijkt dat er voldoende vraag vanuit de markt komt dan zullen wij ons gaan bezig houden met het adviseren van deze specifieke doelgroep. Zoals de Financiële Makelaar reeds aangeeft is een goed advies(rapport) noodzakelijk en vraagt een uitgebreidere begeleiding.

We zijn aan het onderzoeken of ons unieke tarief van € 999,- hierop toegepast kan worden, aldus een woordvoerder van De Hypotheekfabriek. Bevind u zich in zo’n situatie met aanzienlijk verkoopverlies en wilt u uw mogelijkheden laten toetsen?

Wij helpen u graag op weg! U betaalt slechts € 249,- voor het adviesgesprek en ontvangt tevens een uitgebreid adviesrapport.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu