« Terug naar het overzicht

Een op de drie vindt hypotheekrente te hoog

Geplaatst op: 21 maart 2018

Bijna een derde van de Nederlandse hypotheekbezitters vindt de rente die ze over hun hypotheek betalen hoog of zeer hoog. Het is tijd om er iets aan te doen

Oversluiten

De huidige hypotheekrente is gemiddeld rond de 2,3% en het kan lonen om de hypotheek over te sluiten, met name als de hypotheek vier jaar of langer geleden afgesloten is.  Van de hypotheekbezitters die vier jaar of langer geleden een hypotheek afsloten en hun eigen rente (zeer) hoog vinden, heeft twee derde  al eens overwogen om over te sluiten, een kwart  is oversluiten daadwerkelijk van plan of heeft dit al gedaan.

Meer dan rente

Een hypotheek is niet alleen de rente die je betaalt. Kijk ook naar eventuele nadelen van een nieuwe lening, zoals bijvoorbeeld andere voorwaarden en bijkomende kosten. Daar staat tegenover dat de rente nu inderdaad erg laag is. We sluiten niet uit dat de rente in de toekomst weer stijgt.

Onduidelijkheid

Verreweg de meeste hypotheekbezitters geven aan  dat ze in hoofdlijnen beschikken over de juiste kennis over oversluiten en de voorwaarden ervan. Alleen de vergoeding aan de bank voor het vervroegd aflossen van de hypotheek zorgt geregeld nog voor verwarring.  Het is dus van belang om hiervoor de hulp in te roepen van een erkend financieel adviseur.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu