« Terug naar het overzicht

‘Economisch herstel in de wereld is fragiel’

Geplaatst op: 27 januari 2013

Het economische herstel in de wereld is nog ”fragiel en timide”, omdat de eurozone gevoelig is voor politieke crisis en er maar langzaam beslissingen worden genomen.

Dat zei Christine Lagarde, hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), zaterdag tijdens het World Economic Forum.

Volgens Lagarde zijn er goede besluiten genomen in verscheidene delen van de wereld, ”waaronder bij centrale banken. In 2013 moet er vaart blijven achter de uitwerking van deze besluiten.” Ze riep Europa op onder meer invulling te geven aan de nieuwe Europese Bankenunie.

Topman Goldman Sachs ziet einde crisis

De topman van de Amerikaanse bank Goldman Sachs denkt dat de wereldwijde crisis inmiddels bijna ten einde is. ,,Mijn investerende ik zegt mij dat het ergste al lang voorbij is”, zei topman Lloyd Blankfein vrijdag in het Zwitserse Davos.

Maar het gevaar is nog niet geheel geweken. Er zouden nog wel wat verrassingen kunnen komen die ,,ons nog wel zouden kunnen teleurstellen”, aldus Blankfein.

De topman zei optimistisch te zijn over de vooruitzichten voor Goldman Sachs en liet weten dat de vooruitzichten overeenkomen met de economische groei. Blankfein, een van de bestbetaalde bankiers ter wereld met een inkomen van tegen de 60 miljoen dollar, liet ook weten dat hij de bank niet zou verlaten als hij minder betaald zou krijgen.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu