« Terug naar het overzicht

Dijsselbloem: beter herstel woekerpolis

Geplaatst op: 1 mei 2013

Het herstel van de woekerpolis kan beter. Dat schrijft Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem in een brief aan de Tweede Kamer.

Hierin noemt hij in zijn ‘eindrapportage flankerend beleid beleggingsverzekeringen’, dat tussenpersonen en verzekeraars nog vaak tekortschieten in het gratis verstrekken van advies aan mensen met een woekerpolis. Radar besteedde hier in 2012 al aandacht aan.

Het flankerend beleid dat door zijn voorganger (Jan Kees de Jager) is opgesteld, bepaalt dat alle mensen die in aanmerking komen voor compensatie op hun woekerpolis, ook terecht kunnen bij  tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij, voor gratis advies en overstap naar een beter product. De woekerpolissen zijn beleggingsverzekeringen waar gemiddeld eerst 40% wordt ingehouden op de inleg van de klant, voordat er überhaupt voor de klant mee wordt belegd.

Heeft u zo’n polis en wilt u onafhankelijk en deskundig advies, zonder dat dit u veel gaat kosten? Informeer dan eens bij de experts van De Hypotheekfabriek. Onze gediplomeerde en ervaren adviseurs staan voor u klaar en helpen u graag.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu