« Terug naar het overzicht

Dertigers en veertigers kopen vaker verhuurwoning

Geplaatst op: 9 juli 2019

In 2017 zijn bijna 100.000 koopwoningen opgekocht voor de particuliere verhuur. Dertigers en veertigers blijken vaker koper van een particuliere huurwoning. In 2017 werden tegelijkertijd 73.000 woningen onttrokken aan de particuliere huurmarkt. Het werden koopwoningen, met de eigenaar als bewoner.

Dat blijkt uit onderzoek van het CBS naar eigendomsmutaties op de woningmarkt, gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Onderzocht zijn de verschuivingen na verkoop tussen koop, huurwoningen van corporaties en huurwoningen die niet in eigendom zijn van woningcorporaties. Bij deze laatste groep gaat het om woningen met als eigenaar een particulier, bedrijf of institutionele belegger.

Onder de eigenaren van de particuliere huurwoningen die in 2016 op de markt kwamen, valt het grote aandeel dertigers en veertigers op. Hiermee zijn de eigenaren van ‘nieuwe’ particuliere huurwoningen gemiddeld jonger dan de volledige groep eigenaren van particuliere huurwoningen. Van deze laatste groep is meer dan de helft 45-plusser.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu