« Terug naar het overzicht

Consumentenbond waarschuwt voor ‘dubbele advieskosten’

Geplaatst op: 8 augustus 2012

Consumenten moeten opletten dat ze geen advieskosten gaan betalen voor producten waarvoor deze kosten middels provisie al in rekening zijn gebracht. De belangenorganisatie spreekt deze waarschuwing uit in het jongste nummer van de Geldgids.

De Consumentenbond vindt het op zichzelf een positieve ontwikkeling dat steeds meer tussenpersonen in het licht van het naderende provisieverbod per 1 januari 2013 overstappen van provisiebeloning naar directe beloning door de klant. Wel kan deze stap volgens de bond ertoe leiden dat de consument straks ten onrechte dubbel betaalt voor advies, bijvoorbeeld bij een financiële check. De Consumentenbond wijst erop dat bij veel lopende financiële producten het advies al betaald is via de (afsluit)provisie.

De Hypotheekfabriek onderschrijft de bezorgdheid van de consumentenbond en is van mening dat provisie inkomsten niet meer passen in de huidige tijd. Het nastreven van transparantie en duidelijke verdiensten gaan niet samen met ondoorzichtige provisie inkomsten in combinatie met facturering van advieskosten. 

De Hypotheekfabriek werkt uitsluitend samen met partners die NETTO producten aanbieden waardoor duidelijkheid en transparantie gewaarborgd is.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu