« Terug naar het overzicht

Commissie voor schrijnende woekerpolisgevallen

Geplaatst op: 29 april 2013

De Stichting Verliespolis, de Stichting Woekerpolis Claim en het Verbond van Verzekeraars namens zes verzekeraars hebben de Commissie Individuele Schrijnende Gevallen geïnstalleerd.

De commissie, onder voorzitterschap mr. dr. Marten Oosting, heeft tot taak te toetsen of de afspraken die de Stichting Verliespolis en de Stichting Woekerpolis Claim met de betreffende verzekeraars hebben gemaakt over de behandeling van schrijnende gevallen, goed worden toegepast. Het instellen van deze commissie was een van de onderdelen in de overeenkomsten die de Stichting Verliespolis en de Stichting Woekerpolis Claim met de verzekeraars Achmea, Aegon, ASR, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en SNS Reaal hebben gesloten. “Op grond van de schrijnende gevallenregeling kan een polishouder als aan bepaalde in de regeling omschreven voorwaarden is voldaan, aanspraak maken op een aanvullende vergoeding van zijn verzekeraar. Als een polishouder het niet eens is met de toepassing van deze voorwaarden door de verzekeraar, dan kan hij zich wenden tot deze commissie”, aldus het Verbond.

De commissie verricht haar werkzaamheden onafhankelijk en bestaat naast Oosting uit twee door hem aangewezen leden, te weten prof. mr. Edgar du Perron en Peter van Zijp. Het oordeel van de commissie is bindend voor verzekeraar en polishouder. De commissie brengt de polishouder geen kosten in rekening.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu