« Terug naar het overzicht

Check betaalbaarheid aflosvrije hypotheek

Geplaatst op: 14 juni 2017

Vereniging Eigen Huis raadt mensen met een aflossingsvrije hypotheek aan om nu al te onderzoeken of hun hypotheek in de toekomst nog betaalbaar is, en zo nodig alsnog te beginnen met aflossen. De eerste groep huiseigenaren krijgt vanaf 2031 te maken met de jaarlijkse afbouw van de renteaftrek.
Met de oproep richt de consumentenorganisatie zich met name op mensen die binnenkort met pensioen gaan en de inkomsten zien afnemen. Maar ook op mensen met een hoge hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning of hun inkomen. Vooral deze groepen huizenbezitters doen er volgens VEH goed aan hun toekomstige situatie met een adviseur te bespreken.
Vanaf 1 januari 2001 is de maximale periode dat een huiseigenaar de rente over de hypotheek kan aftrekken van de belasting 30 jaar. Daarnaast gaat ook het maximum aftrektarief jaarlijks omlaag.
De Hypotheekfabriek kan u op een vrij eenvoudige manier  hierbij van dienst zijn door inzichtelijk te maken hoe uw lasten nu zijn en hoe deze in de toekomst betaalbaar blijven. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu