« Terug naar het overzicht

Bestaande hypotheken bedreigd

Geplaatst op: 24 oktober 2012

VVD en PvdA buigen zich aan de formatietafel over een scenario om ook de de renteaftrek voor ’bestaande gevallen’ met een aflossingsvrije hypotheek aan te pakken. Het demissionaire kabinet waarschuwt juist tegen een verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek.

Bronnen rond de formatie bevestigen dat. VVD-leider Rutte beloofde tijdens de verkiezingscampagne dat het beschermen van de huidige woningbezitters voor zijn partij ’topprioriteit’ is. „Eén ding weet ik zeker: als de VVD niet in het kabinet zit, betekent dat het einde van aflossingsvrije hypotheken voor bestaande gevallen. Die garantie kun je bijna geven”, zei Rutte destijds.

Nu ligt zo’n plan wél op tafel. Het betreft een scenario om ook huizenbezitters die reeds voor 1 januari 2013 een aflossingsvrije hypotheek hebben afgesloten stapsgewijs minder fiscale aftrek toe te staan. Dit zou na een overgangsperiode kunnen worden ingevoerd. Het is een van de opties voor de woningmarkt waarover de twee partijen dezer dagen willen beslissen. De PvdA wil de aftrek sterk beperken. Er zijn nog geen knopen doorgehakt.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu