« Terug naar het overzicht

Bespreking plannen woningmarkt uitgesteld

Geplaatst op: 10 november 2012

De Tweede Kamer heeft vrijdagavond de bespreking van de fiscale plannen voor de woningmarkt uitgesteld, in afwachting van meer duidelijkheid van het kabinet over mogelijke aanpassingen van het regeerakkoord.

Het is nu de bedoeling de voorstellen donderdag te bespreken, als ook andere belastingmaatregelen voor volgend jaar worden behandeld.

Bij de fiscale plannen voor de woningmarkt gaat het onder meer om het verplicht aflossen van een hypotheek en de aftrekbaarheid van een restschuld na de verkoop van een huis.

Oppositiepartijen vrezen dat de fiscale plannen de komende dagen nog zullen veranderen, omdat VVD en PvdA hun problemen met de inkomensafhankelijke zorgpremie willen oplossen. De twee partijen denken onder meer aan het aanpassen van de belastingtarieven.

Verlaging van de belastingtarieven was in het regeerakkoord juist een compenserende maatregel voor het beperken van de hypotheekrenteaftrek.

Regeringsverklaring

Dinsdag legt het kabinet zijn regeringsverklaring af in de Tweede Kamer. Naar verwachting is er dan ook duidelijkheid over een alternatief voor de inkomensafhankelijke zorgpremie.

Het uitstel van het debat vrijdag was vooral sneu voor de nieuwe minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst. Hij trad voor het eerst in het parlement op en had zich voorbereid op een debat van een aantal uren. Zijn optreden bleef beperkt tot een kwartiertje

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu