« Terug naar het overzicht

Besparen op advieskosten

Geplaatst op: 27 oktober 2016

Independer is van start gegaan met het aanbieden van execution only-hypotheken en is daarmee een concurent geworden in plaats van een onafhankelijk platvorm voor reviews van consumenten voor consumenten te zijn. “Ze bieden dit aan omdat ze denken dat je dit best, zelf kunt regelen”, aldus de website.

De site rekent de klanten voor dat ze op deze manier 1800 euro kunnen besparen, waarbij ze vooral op advieskosten besparen. De kosten via een adviseur zouden gemiddeld op 2300 euro uitkomen.

Het enige wat ze niet doen, is adviseren. Wie een execution only-hypotheek wil aanvragen, moet eerst een kennis- en ervaringstoets doen. Klanten die niet slagen voor de toets – die ze maar één keer mogen maken – worden doorverwezen naar een hypotheekadviseur.

De Hypotheekfabriek

Er wordt voorbij gegaan aan het belang van advies in het gehele hypotheektraject. Onze adviseurs ervaren in toenemende mate dat er meer behoefte komt aan advisering. Dit kan betrekking hebben op accetatienormen van de geldverstrekkers maar ook op fiscaal vlak. Denk bijvoorbeeld aan de bijleenregeling en hypotheekrenteaftrek. Begeleiding en advisering m.b.t. ontbindende voorwaarden is momenteel een hot item aangezien er steeds meer aankopen gerealiseerd worden waarbij de ontbindende voorwaarden ernstig onder druk staan.

Dat het hypotheektraject goedkoper kan dat is bewezen. Wij adviseren en bemiddelen dagelijks hypotheken op basis van ons vaste lage tarief van € 999,- en onze klanten zijn daar zeer tevreden over.

Het bewijs hiervan wordt n.b. door independer geleverd op onze review pagina met uitsluitend zeer goede klantbeoordelingen.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu