« Terug naar het overzicht

Begin het jaar goed met slimme geldbesparende voornemens!

Geplaatst op: 8 januari 2020

Onafhankelijk financieel adviseur

Voor een gemiddeld Nederlands huishouden is de hypotheek een van de grootste kostenposten. Ben jij van plan dit jaar jouw droomhuis te kopen? Dan is het slim om nú vast op zoek te gaan naar de beste hypotheek. Dat geldt zeker ook als je je hypotheek kunt oversluiten. Maak daarbij altijd gebruik van een onafhankelijke financieel adviseur. Die kan verschillende hypotheken en voorwaarden objectief vergelijken, en de hypotheek selecteren die het beste past bij jouw unieke situatie.

Eigen geld inbrengen

Elke goede adviseur neemt daarom ook uitgebreid de tijd om jouw financiële situatie goed in kaart te brengen. Bereid je goed voor op dit gesprek en zet alle in jouw ogen belangrijke gegevens vast op papier. Noteer daarbij zeker ook hoeveel (spaar)geld je zelf kunt inbrengen voor je nieuwe hypotheek. Je kunt dan mogelijk een lagere rente krijgen omdat je in een lagere tariefklasse terecht komt. Zorg uiteraard wel dat je nog een buffer overhoudt voor andere uitgaven.

Maximaal voordeel

Heel belangrijk is dat je niet alleen kijkt naar het aangeboden rentepercentage, maar ook naar de overige voorwaarden. Een van de belangrijkste voorwaarden is de periode waarvoor het geboden rentepercentage kan worden vastgezet. Met de huidige lage hypotheekrente kan het interessant zijn om je rente zo lang mogelijk vast te zetten. Zo heb je voor een lange periode maximaal voordeel van de lage hypotheekrente. En in het verlengde daarvan heb je ook zekerheid over je maandlasten voor die langere periode. Zo kom je op dit vlak niet voor vervelende verrassingen te staan.

Mogelijk nadeel

Het lang vastzetten van je hypotheekrente heeft echter niet alleen maar voordelen. Als je om wat voor reden dan ook je hypotheek eerder moet stopzetten, betaal je mogelijk een vergoeding. Daar komt bij dat hoe langer je de hypotheekrente vastzet, hoe hoger het rentepercentage is. En natuurlijk is het ook altijd mogelijk dat de hypotheekrente in de toekomst nog verder daalt, en je dan dus een langere tijd vastzit aan een relatief hoog rentepercentage.

Nieuwe hypotheek?

Als je je goed voorbereidt en je laat informeren door een adviseur, vind je meestal wel een hypotheek die goed past bij jouw unieke situatie. Neem daarom nu alvast de moeite om je goed te oriënteren.

De Hypotheekfabriek

Ook in 2020 blijven wij de goedkoopste!

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu