« Terug naar het overzicht

Banken maken overwinst op hypotheken

Geplaatst op: 16 maart 2013

Banken hebben de hypotheekrente het afgelopen jaar slechts met enkele tienden van procenten verlaagd, maar tegelijkertijd maken zij meer winst op de leningen. Dat zegt Vereniging Eigen Huis op basis van eigen berekeningen over de periode januari 2012 tot en met januari 2013.

Volgens de belangenorganisatie van woningbezitters is er voldoende ruimte voor een verdere verlaging van de hypotheekrente.

De winstmarge van de banken op hypotheken steeg het afgelopen jaar doordat zij zelf goedkoper kunnen lenen op de kapitaalmarkten. Deze zogenoemde inkoopkosten daalden harder dan de renteverlagingen die zij aan hun klanten presenteren, stelt Eigen Huis.

De kosten van banken daalden met ruim 1 procentpunt, terwijl de hypotheekrente met 0,2 procentpunt zakte. Gezinnen met een hypotheek van 250.000 euro zouden daardoor per maand bruto ruim 300 euro te veel betalen.

Eigen Huis vroeg de Tweede Kamer vorige maand al om in te grijpen in de hypotheekmarkt en „de hoge overwinsten” van de hypotheekverstrekkers aan banden te leggen.

Mocht u toch gebruik moeten maken van de hoge rentetarieven omdat uw rentevastperiode afloopt of omdat u uw droomhuis eindelijk hebt gevonden, dan is het verstandig om goed rond te kijken waar u uw hypotheek gaat regelen. Als u niet bespaart op de rentetarieven, doe dit dan op de advies en bemiddelingskosten.

De hypotheekfabriek adviseert en bemiddelt volledig onafhankelijk voor het vaste lage tarief van slechts 999 euro. Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk hypotheekadvies op ons kantoor in Duiven en wij stellen samen met u de ideale hypotheek samen. De hypotheekfabriek werkt uitsluitend samen met de meest toonaangevende banken en verzekeraars en u betaald bij ons zelfs minder aan advies en bemiddelingskosten dan dat u bij uw bank doet. Onze bemiddeling is inclusief de hypotheekvorm en verzekeringen zodat het vaste tarief van 999 euro ook echt het vaste tarief blijft. Geen fratsen!

“Dezelfde hypotheek voor een lager prijs”

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu