« Terug naar het overzicht

Adviseurs dagen DNB voor rechter en eisen 100% transparantie

Geplaatst op: 2 mei 2013

Een groep onafhankelijk financieel adviseurs heeft bij de bestuursrechter in Rotterdam een beroepsprocedure aangespannen tegen De Nederlandsche Bank (DNB). Deze adviseurs namen in 2011 het initiatief om een 100% transparant werkende verzekeraar op te richten, waarbij de winst volledig terugvloeit naar de polishouders. ,,DNB weigert echter om de benodigde vergunning af te geven. DNB wil niet dat er wordt afgeweken van hetgeen gebruikelijk is in de financiële sector.

Na meer dan anderhalf jaar overleg met DNB is voor de initiatiefnemers de maat vol, zij hebben de rechter gevraagd om DNB te dwingen de aangevraagde vergunning af te geven”, aldus een woordvoerder.

Financieel dienstverleners moeten transparant zijn over de eigen verdiensten, verzekeraars hoeven dat niet. Uit onderzoek blijkt dat het vertrouwen in verzekeraars zich op een historisch dieptepunt bevindt. Om het vertrouwen in de sector te herstellen heeft een groep onafhankelijk financieel adviseurs een onderlinge waarborgmaatschappij opgericht, die net als zijzelf 100% transparant opereert. Daarnaast zijn er bedrijven zoals De Hypotheekfabriek die een vast laag tarief hanteren en zo alle schijn van ondoorzichtigheid voorkomen. “ Geldverstrekkers waar wij zaken mee doen geven bij de offerte een provisiestatement af waarin duidelijk vermeld staat dat er geen provisie of beloning in welke vorm dan ook word uitgekeerd aan ons bedrijf”, aldus een woordvoerder van De Hypotheekfabriek.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu