« Terug naar het overzicht

Advieskeuze: helft consumenten zoekt online naar adviseur

Geplaatst op: 29 november 2019

Ruim de helft van de consumenten zoekt online gericht naar een financieel adviseur, zo blijkt uit onderzoek van Adviekeuze.nl onder 7.000 consumenten die eerder een adviseur een review gaven op internet.

Uit het groeiend aantal bezoeken op het platform van Advieskeuze.nl blijkt dat steeds meer consumenten online de keuze maken voor een financieel dienstverlener. De kantoren met een actief profiel ontvangen de meeste adviesgesprekken via Advieskeuze.nl en de ‘adviseurzoekers’ op partnersites. Het onderzoek toont aan dat de belangrijkste aspecten voor consumenten tijdens het zoeken naar een adviseur zijn: reviews gevolgd door naamsbekendheid en tarief . Ook keurmerken, afstand en openingstijden  werden genoemd.

De vragen uit het consumentenonderzoek werden tevens voorgelegd aan 74 financieel adviseurs. Opvallend was het verschil van inzicht van de adviseurs op de vraag wat consumenten motiveert om een review te geven. De meeste financieel adviseurs dachten dat consumenten dat doen omdat het hen gevraagd wordt. In de praktijk blijkt echter dat maar liefst 58,3% van de consumenten een review geeft als dank voor de dienstverlening en de financieel adviseur iets wil teruggeven.

De Hypotheekfabriek wordt met 9,6 beoordeeld

De hoge beoordeling danken wij aan de grote hoeveelheid klanten die bereid zijn om een review te plaatsen. Dat er op advieskeuze.nl niet alleen maar positieve reviews worden geplaatst geeft ook aan dat kritische klanten, terecht of onterecht minder goede beoordelingen geven over dienstverlening. De veelgehoorde opmerking van collega’s is dat financieel adviseurs de klanten beïnvloeden tot het geven van uitsluitend positieve reviews. De minder positieve reviews bewijzen dat dit zeker niet het geval is.

Prijs kwaliteit verhouding

Goede beoordelingen blijken niets te maken te hebben met de prijs die de klant moet betalen voor advies en bemiddeling. De Hypotheekfabriek bewijst dat. Wij hanteren een vast tarief van € 999,- voor advies en bemiddeling en zijn volledig onafhankelijk. Wij ervaren dat steeds meer klanten bewust kiezen voor onze dienstverlening o.b.v. kwaliteit en objectiviteit en dat de prijs wel een rol speelt maar duidelijk ondergeschikt is.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu