« Terug naar het overzicht

ABN Amro wacht rechtszaak om renteopslag

Geplaatst op: 18 september 2012

Actiegroep Stopdebanken stapt naar de rechter om de eenzijdige verhoging van de renteopslag op variabele hypotheken door ABN Amro aan te vechten. Zo’n 70 klanten zouden al bereid zijn gevonden om mee te doen aan de collectieve procedure. In totaal gaat het om circa 6.000 ABN Amro-klanten met een zogeheten variabele Euriborhypotheek.

Afgelopen weekend maakte ING bekend een geplande verhoging van de opslag op een soortgelijke hypotheek te hebben afgeblazen. De bankverzekeraar lag hier ook al geruime tijd over in de clinch met onder meer Stopdebanken. ABN Amro is vooralsnog niet van plan eenzelfde stap te zetten en houdt vast aan de verdubbeling van de opslag afgelopen voorjaar van 1 naar 2 procentpunt.

De AFM heeft inmiddels verheugd gereageerd op de stap van ING. Volgens de toezichthouders kunnen consumenten onvoldoende inschatten binnen welke bandbreedte deze opslag kan bewegen op het moment dat ze een hypotheek met een variabele rente afsluiten. Inmiddels heeft het ministerie van Financi├źn nieuwe regels opgesteld, die voorschrijven op welke manier aanbieders over dit rentetype moeten informeren. “De AFM heeft al eerder aangegeven deze nieuwe gedetailleerde regels van harte te ondersteunen”, aldus de toezichthouder.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu