« Terug naar het overzicht

ABN AMRO start met overwaarde hypotheek

Geplaatst op: 3 april 2019

ABN Amro komt met Overwaarde Hypotheek voor 65+’ers

De grootbank komt met de Overwaarde Hypotheek. Met de Overwaarde Hypotheek wordt de overwaarde gebruikt, zonder dat de maandlasten omhoog gaan. ABN Amro richt zich met dit product  op de 65+’er. Met de hypotheek kan men gewoon in het huis blijven wonen, maar wordt wel geld vrijgespeeld voor bijvoorbeeld de een verbouwing of het leeftijdsbestendig maken van de woning.

Er zijn voordelen….

Met de Overwaarde Hypotheek kan een deel van de overwaarde worden opnemen. Dat kan in een keer of gedeeltelijk per maand. De rente die betaald moet worden, worden bij de hypotheekschuld opgeteld. Zo zijn er geen extra maandlasten. De Overwaarde Hypotheek kan worden afgesloten naast de (eventuele) bestaande hypotheek.

….maar ook nadelen

Om in aanmerking te komen voor de Overwaarde Hypotheek moeten beide hypotheekeigenaren de AOW-leeftijd hebben bereikt. Een ander nadeel is dat men in de toekomst minder overwaarde kan inbrengen voor een nieuwe hypotheek want die wordt reeds benut in de overwaarde hypotheek. Daarbij stijgt de hypotheekschuld, want de rente wordt opgeteld bij de opgenomen overwaarde. Verder kan maandelijks worden opgenomen tot maximaal 20 jaar en is de erfenis die in de toekomst wordt nagelaten lager. De Overwaarde Hypotheek kan alleen worden afgesloten met hypotheekadvies, waarvoor weer kosten moeten worden gemaakt. Gelukkig zijn de kosten voor hypotheekadvies bij De Hypotheekfabriek slechts € 999,- terwijl u bij anderen al gauw € 2.500,- betaalt.

Iets voor u ?

Neem vrijblijvend contact op met de hypotheekfabriek.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu