« Terug naar het overzicht

2018: leencapaciteit onder druk

Geplaatst op: 7 september 2017

Voor 2018 is de maximale leen capaciteit ten opzichte van de woningwaarde (Loan to Value LTV) bepaald op 100%. Dit zal vooral voor starters een behoorlijke drempel opwerken om zich op de woningmarkt te begeven.

Wanneer de maximale leen capaciteit op basis van de marktwaarde van de woning slechts 100% is, zal de starter voor een gemiddelde starterswoning al gauw zo’n 8.000 euro aan eigen spaargeld moeten inbrengen om de kosten koper te kunnen betalen. Deze mogen immers niet meer worden meegefinancierd. Hierbij komen dan nog de kosten van verhuizing, inrichting en eventuele verbouwing.

Het is dus belangrijk om de kosten die nodig zijn om een woning te financieren, goed in beeld te brengen en vooronderzoek wordt steeds belangrijker. De kosten voor financieel advies maken een belangrijk deel uit van de kosten en de verschillen blijken groot. Advies en bemiddeling kost gemiddeld al snel 2.100 euro.

De Hypotheekfabriek

De Hypotheekfabriek brengt een vast tarief van slechts 999 euro in rekening. Hiervoor krijg je deskundig advies van een Erkend Financieel Adviseur. Dit advies vindt plaats in een persoonlijk gesprek en je krijgt gedurende het hele traject een vaste adviseur toegewezen. Dit zorgt er voor dat je niet steeds een ander verhaal te horen krijgt en dat je niet steeds je verhaal opnieuw hoeft te vertellen. De meeste starters maken gebruik van NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en vaak is er een verplichting om een nabestaande risico te verzekeren d.m.v. een overlijdensrisicoverzekering. Geen zorgen. Deze is bij De Hypotheekfabriek inclusief. Je Adviseur zoekt samen met je naar een geschikte verzekeraar en regelt de aanvraagprocedure voor je.

Het aanbod

De Hypotheekfabriek is aanbieder van vrijwel alle banken, verzekeraars en geldverstrekkers. De Hypotheekfabriek is volledig onafhankelijk en dat merk je direct als het aanbod ziet waaruit je kunt kiezen.

Execution only?

Waarom zelf doen? Voor het tarief hoef je het niet te doen.

Of je een hypotheek afsluit bij een bank of bij elke willekeurige bemiddelaar, je krijgt overal dezelfde hypotheek. Het grote verschil zit in de kosten en uiteraard de begeleiding. Begeleiding bij execution only? Daar kunnen we kort over zijn. Die is er niet. Met andere woorden. Jij bepaald en beslist.

De kostenbesparing is echter minimaal.

Kijk eens op onze website www.dehypotheekfabriek.nl.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu